bildregn från 2011


ett bildregn från underbara 2011. med allt från förra årets nyårsfirande i barcelona till underbara new york, till all annan tid jag spenderat i den där älskade staden i spanien, till bara allt mellan himmel och jord. det här året har varit sprängfyllt med roliga minnen tillsammans med de bästa vänner man kan tänka sig. hade nog inte kunnat önska något annat. och jag tänker fira in ett nytt år med ett leende på läpparna, för jag går ifrån ett år som har varit så fint att ni kan knappt inte tro det.

för första gången sen -08 ska det nya året firas in i västerås, min egna lilla stad. i sällskap med fina, fina vänner- vi har precis kommit igång med piffningen hemma hos mig, samtidigt som det bjuds på bubbel och snittar. ikväll kommer bli så fint så. och år 2012 också. året då allt kanske faller på plats. gör det de inte kommer allt vara bra ändå. för jag har mina vänner och jag har min familj. och världen är fylld med möjligheter för lilla mig!

2011-lista


1. gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
jag bodde bland annat långt hemifrån, i ett annat land, under en längre period. 
2. höll du några av dina nyårslöften?
tror inte att jag satt några löften för 2011. tror banne mig jag ska införa det i mitt liv igen. löften. eller mål. nyårsmål ska det bli. kanske ett helt gäng.
3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nej. men fick reda på att en god vän till familjen får barn nästa år, ihh va roligt!
4. dog någon som stod dig nära?
nej. tack för det.
5. vilka länder besökte du?
det var spanien-barcelona som vanligt (även där jag under detta år bodde några månader) blev allt som allt 8 besök i den där staden iår också. eftersom jag var borta en längre period iår tror jag att jag endast hann besöka ett annat ställe, vilket var världens bästa stad med världens bästa familj, N.Y såklart!
6. är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
saknat och saknat. men lite kärlek vore kul. en ömsesidig sådan. utan drama. det vore kul.
7. vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
exakta datum blir svårt. är nog mer specifika händelser. som att äntligen få se josé gonzalez och håkan hellström livé. alla underbara stunder med mina finaste vänner. eller när man hade klättrat upp för ett höghus i göteborg, en varm juni-kväll och fick se solen gå upp i det finaste sällskap man kan tänka sig. eller att komma hem till lucas och gänget i gracia efter en utekväll i barca och börja mixa lykke-låtar i natten i sällskap av lucas och gullig hund. eller alla fina nätter vi spenderade i kambodja, för typ ett år sedan. eller sommarnatten när vi fick skjuts ner till hamnen, hängde på någons båt och badade i sommar-morgonen. eller när camilla fick panik i sin lilla lägenhet en tidigt morgon i somras i barcelona och vandrade över till mig och oscar i born där vi möttes upp på vårt lilla torg, satt i nattlinnen på ett överkast mitt på gatan, drack drinkar fast det var morgon och pratade om allt mellan himmel och jord och allting blev himla bra för en liten stund.
8. vad var din största framgång 2011?
dom här jävla framgångarna alltså. jag vette fan. tror nog framgångarna sitter mer i huvudet än i särskilda händelser.
9. Största misstaget?
att man ständigt någonstans kanske varit något naiv. hoppats. trott. sen håller jag fortfarande och tänker på om att sluta studierna på balettakademin var ett misstag eller inte.
10. har du varit sjuk eller skadat dig?
inte mer än vanligt. någon sträckning där. ont i nacken lite jämt. trött jämt.
11. bästa köpet?
massa fina skor. jeffrey campbell är och förblir min bästa vän när det gäller skor.
12. vad spenderade du mest pengar på?
allt kul man gjorde under året. som vanligt resorna fram och tillbaka till barcelona. skor. öl. tapas kanske. haha
13. gjorde någonting dig riktigt glad?
dom tre håkan hellström konserterna jag sett under året. framförallt den i början på juni i göteborg, slottskogen med över 20 000 på plats enbars för håkans skull. solen gick ner och det var den där första sommarnatten man kunde vara barbent utan att frysa ihjäl. eller bara dom gångerna vi har åkt nercabbat i oscars bil, med skrållande hög musik påväg mot något äventyr. så ja, antar att all tid jag spenderat med mina älskade vänner ahg gjort mig riktigt glad.
14. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
typ alla låtar med devendra banhart. han är liksom min nya kärlek det här året. alla fina minen till hans musik. ja. han får stå för 2011. och lykke. min älskade, älskade lykke. allt med lykke. och just ja, underbara, underbara florence + the machine, hallåååå!
15. var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
tror jag stundtals har varit väldigt upprörd och förbannad och besviken under detta år. men jag har nog banne mig varit gladare än tidigare. på ett annat sätt liksom. inte spenderat allt för mycket tid inne i mitt egna huvudet utan spenderat mer tid till att avra utanför det och inse att saker och ting faktiskt är rätt så fina. trots allt.
16. vad önskar du att du gjort mer?
under senaste halvåret måste jag nog säga dansa. där vet jag inte riktigt vad som har hänt. och jag saknar det. ibland så det gör ont. så dansa mer, börjar från och med den 1:a januari. kanske ännu mer trott på mig också. stått upp för mig själv ännu mer. inte tolererat mer skit. men men..
17. vad önskar du att du gjort mindre?
jag har under de senaste åren försökt sluta ångra. men jag önskar nog att jag hade tänkt lite mindre "tänk om". det är den sämsta tanken som finns, och borde inte få finnas.
18. hur tillbringade du julen?
på det bästa sättet som finns. i lugn och ro med god mat i mitt fina julehus med min älskade familj.
19. blev du kär i år?
tror jag inte. situationen har väl sett lite likadan ut som under 2010. hör av mig när något ändras.
20. favoritprogram på TV?
halv åtta hos mig. haha. helt klart. världens mys-program. annars fortsätter jag rulla på med mitt greys, kommer nog aldrig kunna sluta. och criminal minds.
21. bästa boken du läste i år?
jag har i princip vissa böcker jag läser om och om igen. för att jag älskar dom. och jag orkar inte hitta något nytt. de sista månaderna under året har jag spenderat till att läsa om alla harry potter böcker för kanske tjugoelfte gången, för dom är bland dom bästa som finns tycker jag.
22. något du önskade dig och fick?
jag skulle kunna tänka mig att jag önskade att få spendera en längre tid i min älskade stad, vilket jag också gjorde. annars kan jag inte komma på nå specifika önskningar. jag fick uppleva new york igen och är numera helt säker på att där måste det bos någongång under livet, gärna väldigt snart!
23. något du önskade dig men inte fick?
respekt från vissa specifika människor skulle jag tippa på, det jag kan komma på precis nu iallafall.
24. vad gjorde du på din födelsedag 2011?
hade en alldels underbar april-dag när solen sken starkt som en sommardag, och man blev väckt med räkmacka på sängen och spenderade hela eftermiddagen-kvällen och inpå natten i min trädgård drickandes té och avec med mina finaste vänner för att ha i vetskapen om att nästa morgon få ta flyget till sina bästaste vänneri barcelona och fira 21-årsdagen ännu en gång där, på apolo med mina två bästa, och lucas, pablo, natta medflera. himla himla fint alltihop!
25. finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
kanske att grubbla och analysera mindre. det tär bara på en, så himla onödigt! annars måste jag nog säga att jag är nöjd. hur det än har låtit från och till, hur mycket sjukt fina grejer har man inte varit med om. i sällskap av vänner, i sällskap av familj, i sällskap av folk man i stunden velat varit med. allt har varit rätt upp och ner. när det gäller det seriösa livet. min utbildning. jobb. pengar. dansen. men jag har på känn att 2012 kommer få ordning på allt. om det är de som är meningen. och dansa kommer jag alltid kunna, om jag vill.
26. vem saknade du?
jag har nog helt enkelt saknat de människor som inte varit med mig i de stunder jag velat haft dem där.
27. de bästa nya människorna du träffade?
oj. svårt. tror jag hållt mig mest till mina ständiga favoriter iår. eller nej, just ja. i och för sig träffade jag min älskade skåning-emma redan under 2010 i barcelona. men inte fören i maj iår, i samma stad, började vår riktiga vänskaps-saga. vilken jävla bra tjej! och sen får nog ramme få en plats på de här listan, trots allt. för himla mycket mys har det ändå varit att man lärde känna honom.

och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om


jag vet att jag inte hört av mig på ett tag. kanske det blir annorlunda när det nya året börjar. kanske det fortsätter likadant, kanske inte alls, eller kanske från början, på något annat ställe, under något annat namn, kanske att jag behöver behöver något nytt. ett år har iallafall gått och skrivandet har gått upp och ner. men när ännu ett år passerat kan jag inte låta bli. så hej. lite sammanfattning ska det bli. genom lista och bilder. mest för att jag själv tycker det är roligt. sen vet jag inte om jag är tillbaka i övrigt för det.

At any given moment, you have the power to say: this is not how the story is going to end.

men kanske någon dag..

things will never be the same again.

jag har varit borta ett tag. i min andra stad i lite mer än en vecka. jag säger alltid såhär, men jaha.. vart tog dagarna vägen. nu var man hemma igen som om ingenting har hänt. det jag hade velat lösa har inte blivit löst och jag vill ha en förklaring lika mycket som innan denna resa, om inte ännu mer! jag är död. kan inte bestämma mig hur allt har varit. förvirrande men fint. dåligt men bra. konstigt men roligt. vissa faktorer gör allt till kaos medan andra faktorer gör att jag älskar just den där staden! nu vet ja inte bara vad som ska hända. vad jag vill göra. hur allt känns. men inget mer barcelona på ett tag tror jag iallafall. jag vill bara börja känna att jag vill något igen. jag vill orka känna att jag inte vill vara där mer. för det är ändå rätt konstigt hur jag pallar befinna mig runt människor som ständigt ändå bara gör mig besviken.. varför vill jag sitta i den sitsen? konstigt ändå.. att man vid den här tiden igår drack öl och svassade mot apolo. och att man för en vecka sen hängde med en människa jag egentligen vill hänga mer med. och nu är man här, i ett kallt land, ska fira jul o börja jobba om 5 timmar! over and out!