What I really need is what makes me bleed

så då går tiden mot natt och det är snart dags att vakna upp för den sista riktiga dagen i LA! tiden rinner som sagt ifrån mig. Känner mig absolut inte stressad inför morgondagen, har egentligen inget speciellt jag måste hinna med utan jag ska verkligen bara njuta och andas in mina 5 sista andetag. har haft en grej för mig här att fem andetag om dagen ska jag verkligen tänka efter att jag tar och då verkligen njuta av luften jag andas in, av luften från gatorna i LA, från klasser i LA osv. Så jag sedan kan ta till dom där ögonblicken när jag behöver inspiration till att orka därhemma.
Blir helt enkelt en mysdag, upp i tid för att först hänga lite på Melrose, då mest i vårt favvo-urban som ligger där och då självklart för att hänga på favvo-starbuckset i LA, sen blir det Hollywood, där jag ska köpa mig ett par supersnygga Converse som jag har kollat in i några dagar nu, hehe. ville först se om jag hade pengar kvar, för äta och sånt måste man ju, men det verkar räcka och dom kostar ju faktiskt bara 40 dollar, vilket kap! Blir kanske en tjocktröja från American Apparel men annars känner jag mig faktiskt  någorlunda klar.. eller klar kan man väl egentligen aldrig bli, men känner mig ganska nöjd då om man säger så!
Sen blir det nog att man tar sina två sista klasser på millenium imorgon, yes, två hiphop klasser blir det nog, iallafall för Jaffar imorgonkväll klockan 20.00! ska bli mycket kul med tanke på att han är en av dom bästa. Tror det kommer va mycket folk på den klassen och det är ju verkligen superbra så man får tillfälle att säga hejdå till alla.. alla och alla, men folk man liksom snackat med under dom här 6 veckorna man ändå vart här! framförallt alla europeér, danskarna, spanjorerna (även om Antonio åkte redan idag..), fransmännen medmera. och sen tror jag det blir att jag och anna avslutar allt med middag på vår absoluta favorit-restaurang som ligger på Melrose.. självklart måste vi ju se till att vi får en sista "sitta ute på balkongen och snacka lite" med vårt band!!
men samtidigt tänker inte jag känna några måsten, jag ska bara njuta, för LA är min stad!

Jag vill verkligen inte att ni ska tror att jag absolut inte vill komma hem, att jag inte saknat vissa därhemma och vissa saker därhemma.. Men jag mår bra här, jag mår BRA här! på alla sätt och vis.. inte känt mig som jag oftast gör hemma någon gång här... har faktiskt verkligen gjort det. kan inte beskriva dom här 6 veckorna på något annat sätt.. än att jag har mått bra! att jag har haft det underbart! att jag har dansat mer än 75 stört grymma klasser! och att jag vet vad jag vill, jag har en dröm och jag vill leva efter att nå den. Snart åker jag till LA igen.. och kommer inte tillbaka...

måste ändå erkänna att jag är lite rädd för att komma hem, vissa tror jag förstår vad jag menar. För vissa känner mig, andra vet inte ett skit om hur jag mår när jag är hemma. Jag  vill inte komma tillbaka så blir allt som vanligt igen, vill inte komma tillbaka till vardagen för fort och till alla jävla rutiner som jag hatar mest av allt! Jag vill kunna klara av att leva på det jag upplevt och lärt mig här så jag kan uppskatta saker därhemma. Vill kunna komma hem och fortsätta våga tro på att jag visst kan gå min egen väg, att jag inte behöver göra vad andra säger är bäst för mig. Jag vill komma hem och våga fortsätta tro att saker är möjligt! så länge man kämpar för det.. och det gör jag, jag kämpar faktiskt! kan inget annat, vill inget annat!

även rädd för att komma hem och behöva gå till skolan.. vet ju med mig att jag absolut inte gjort vad jag borde men som sagt är det ett val jag gjort. Jag har valt att prioritera att nå bra och göra det jag älskar under den tid jag har vart i LA. jag har ju ändå gjort det valet men SKA se till att få ALLT gjort under jul-lovet, det är det jag får ta. men det är okej för mig. För som sagt har jag velat må bra här och känns som att skolan är en av sakerna därhemma som får mig att må sämre, och nu när jag har prioriterat andra saker härborta har jag ju mått bättre... gud, jag måste verkligen ta tag i mig själv när jag kommer hem, vill ju klara av att må bra jämt! vart jag än befinner mig vill jag ju klara av att vara lycklig, lycklig för att jag är jag, för att jag har den familj jag har, för att jag äntligen har dom ÄKTA vännerna jag har, för dom kunskaperna jag har, för dom möjligheterna jag har! -
I can't run anymore

Men det jag prioriterar när jag kommer hem är att ta vara på inspirationen jag har i mig nu efter tiden här, så ska försöka att dansa och även koreografera så mycket som möjligt, jag ska ta tag i mig själv, jag ska umgås med familj och vänner, tjäna pengar och framförallt då SKOLAN! för det sista jag vill är att gå om, jag skulle inte klara av det, inte med den stressen och ålderspressen jag redan känner. Nej, jag måste få skolan gjord därför måste den prioriteras när jag kommer hem. men är så rädd, rädd för att dom ska vara jättearga, rädd för att dom ska nästintill hata mig och som straff att jag aldrig kan få en ny chans, en ny chans att bättra mig. Vill hit igen, klarar inte av att vänta till efter studenten, men samtidigt vill jag ju inte åka på sommarn, allt är mer underbart här den här tiden på året. september-oktober-november är drömmen nästa år! uppskattar verkligen att jag fått 6 veckor här, men tiden går för fort och är lite för kort... det är som att få smaka lite på kakan.. Det är liskom nu man känner att man utvecklats, det är nu man själv börjar tycka att det faktiskt går bra på klasserna, det är även nu man börjar prata med folk hej vilt och få lite kontakter/vänner.. Så det suger att behöva åka hem nu. + att nick och marty är tillbaka nu! yes, kungarna är här ;) hehe. Vi var ju på Carnival igårkväll som jag nämnde i tidigare inlägg att vi skulle på. En riktigt rolig kväll som avslutades hemma hos Nicky T för att säga hejdå till Antionio, men det är en annan historia, iallafall så var Carnival bra, inte jättebra men en del nummer va suveräna! men det var riktigt kul att vara där för det var mycket folk och nästan bara dansare och jag älskar ju sånt.. Sen helt plötsligt när man kollar upp mot balkongerna, vem ser man då sitta där och käka middag om inte MARTY! förstår du, han som man trodde befann sig i Australien och körde Justin... men icke sa nicke. Spontan, nördig och dryg som jag är fick jag ju lov att gå upp och kolla läget, som jag hade förstått så satt han ju självklart där han med, Nick asså, Nick Bass!! hehe, japp. Så då fick man träffa han också, jag som helt hade ställt in mig på att man fick nöja sig med Misha liksom.. men nej.. så de va supertrevligt att få hänga lite med han! klart man saknar honom, hans klasser!!! åh. och det är det jag menar, att det är stört drygt att åka hem nu, när dom är här! dom jag värderar högst när det gäller dans. Det är liksom Misha, Marty & Nick som gäller för mig (trent ligger som bubblare in på listan, hehe) det är så jag vill dansa, det är så jag tycker att man dansar. Jag tycker verkligen att dom tre är världens bästa dansare. Men jag måste lära mig att lära mig själv.. kan inte vara beroende av tre människor.. bara väldigt trist att åka nu när dom är här liksom.. jag vill vara där saker och ting händer, och inom nästintill allt är det i LA som det händer! speciellt inom dansen, finns ingen annan stans för mig. det är här jag ska vara!!

hur ska man klara av att komma hem och uppskatta dansen i Sverige när man vet vad som VERKLIGEN finns.? det är den stora frågan som jag bara måste lösa, för jag bara måste fortsätta utvecklas hemma nu.
men som sagt, hem måste man ju... på södang blir det adventsfika med familj och bästisarna ;P hehe. ska faktiskt bli supermysigt.
förlåt för ett STÖRT långt inlägg men jag hade för mycket tankar.

just det, Trents klass igår är oförklarbar.. kan inte med ord ens sätta mig och försöka beskriva hur jävla bra och underbart allt var. han är helt oslagbart bra, så musikalisk så det finns inte.. och jag var bra.. :) jag älskar det, den känslan, att sväva på moln efter en dansklass.. helt sjukt vad det kan göra för en egentligen, helt sjukt hur lycklig den kan få mig att bli! om man ändå kunde stanna i dom stunderna föralltid! - I could stay here forever

Nothing's real
Until you let go completely
nu ska jag lära mig att alltid leva HELHJÄRTAT!
but I know It's never really over.

även dagen har vart grym, tysons klass var stört rolig idag igen och han verkar fortsätta tycka att man gör bra ifrån sig:) jaffars klass var självklart lika bra som alltid... sen blev det lite shopping på Victoria's Secret och milkshake på Johnny Rocket!!! nu måste jag sova så jag är redo för att leva för morgondagen! GODNATT

image528

The days are running out.

vilka dagar man har här, förstår du att kunna ta fyra grymma hiphop-klasser per dag! det finns inte hemma, det kommer jag saknar. Om dom ändå förstod hur bra dom har det här!
En av klasserna igår var för Tyson, en ganska ny lärare på MIllenium. Fy faimej va kul det va! verkligen en av de roligaste klasserna och det gick SÅ BRA!!! efteråt svävade man liksom på små moln för att de hade vart så underbart, det är verkligen hiphop jag vill dansa och satsa på, självklart vill jag fortsätta träna jazz och balett för att hålla ett bra mått, men med hiphopen är det något extra! jag älskar det.

Dagen kommer bli grym! nu först om ca 45 min ska man ta jazzklass med en av favvobögarna Bobby Newberry, sen blir det modern klass med en nny favorit Erica Sobol.. Sen klockan 18.00 har TRENT klass!!!! det ska bli stört kul, han har vart borta förra veckan så man har liksom saknat hans klasser..
Sen ikväll är det CARNIVAL! ska bli helt grymt kul med tanke på att vi missade de förra månaden eftersom vår taxi strula ;P men ikväll blir det av och jagser verkligen fram emot det, jag väntar mig många grymma dansnummer!! sen efter det ska vi hem till Antonio som åker hem till Spanien imorgon! :/ Så han ska ha en liten avskedsfest! så som sagt, dagen kommer bli mycket grym..

nu måste jag avsluta mina avokado/kalkon mackor och skynda mig, måste va på väg till edge om högst 30 min för att hinna till klass! jag NJUTER av dom sista dagarna.
Puss


Move away and shine.

Do not let your fire go out, spark by irreplaceable spark in the hopeless swaps of the not quite, the not yet, and the not at all. Do not let the hero in your soul perish in lonely frustration for the life you deserved and have never been able to reach. The world you desire can be won. It exists. It is real. It is possible. It is yours.

image526

De drömmer om hur allt ska bli när farorna har gått förbi

I'M TO LIFE -men jag kommer få ett helve när jag kommer hem igen..
-

There is no shame in being afraid, hell were all afraid, what you got to do, is figure out what your afraid of because when you put a face on it.. you can beat it...
better yet you can use it


 

I'm not trying to crash, I want to feel the sun from the morning.
I wanna be one with you

Slowly Fallin Out.

image525
tiden rinner ifrån mig här, i bästaste underbaraste LA!
-
idag blev jag helt plötsligt sådär superlycklig, ni vet jag fick liksom ett sånt där lyckorus som man fått någon gång... Mitt på klass, jag kom liksom bara sådär plötsligt på hur mycket jag älskar att vara här, här i LA! att vara här och bara gå från den ena grymma dansklassen till den andra.. Att gå gatorna fram i sol!
Jag bara älskar att vara här, och den lyckan kom liksom över mig mitt på Jaffars hiphop klass (som by the way var helt stört rolig idag, jaoj va kul det är att dansa, det blir bara mer och mer underbart för varje lektion jag tar, särkskilt hiphopklasserna, .. känns som jag börjar uppskatta min dans mycket, mycket mer.) och fick lov att störa Anna när hon hade fullt upp med att koncentrera sig på vad Jaffar lärde ut. Men behövde liksom få ur mig hur mycket jag älskar att vara här, hur bra jag mår här... Handlar liksom inte om att jag absolut inte kan tänka mig att åka hem om en vecka, det är inte de. Handlar liksom inte om att jag inte uppskattat tiden här och bara tjatar om mer, nej det är bara så enkelt att jag älskar att vara här!
och jag kommer sakna allt, då speciellt att som sagt bara gå emellan GRYMMA dansklasser, den inspiration jag får här, hela tiden. Till och med människor man nästintill stör sig på när det är klass kommer jag sakna, bara för att det är en princip sak, man har liksom ändå träffat dom i fem veckor nu, nästan varje dag. Jag kommer liksom sakna att se danskarna, fransmännen, spanjorerna och alla UNDERBARA bögar på klass. även om jag inte känner dom eller så har dom ändå vart där, man har ändå dansat med dom varje dag och jag älskar det!

WHO'S DESTEND FOR GREATNESS ?
these dreams be waking me up at night
-
dagen har vart underbar, morgondagen kommer bli likaså. Tre klasser, kanske lite shopping, middag på vårt favorit ställe på melrose, kanske att antonia hänger på.. fårse... eller så hänger man med skönt folk!
dagen blir iallafall liksom superbra, det bara känner jag på mig.
+ att vi har GRYMMASTE vädret... inte för att jag och anna utnyttjar det så mycket, vi är så trötta tjejer så vi sover, går upp för frukost och fixning för att sedan bege sig till klass.. haha, därför ska jag hoppa i säng nu så man kanske kan orka nån timma i solen innan första klassen som är vid ca 13.00.

GOD NATT

Döden genomkorsar endast världen,

såsom vänner genomkorsar haven, de lever fortfarande i varandra.
 

(marias blogg, åh vad jag gillade det. tydligen från sista Harry Potter boken som nu har kommit ut på svenska därhemma, har ju ingen jättekoll på vad som sker på andra sidan atlanten. men man har ju iallafall redan läst den, fast på engelska då..)
-

så fick man ändå fira thanksgiving som man ska. yes :) blev att jag och anna verkligen sov ut imorse.. sen drog man en STOR macchiato caramel, från starbucks såklart, och en fet jävla kanelbulle med grymt mycket creamcheese.. dom från pavillions är helt GALNA! men man blir mätt  för flera dagar.. hehe. men sen blev det iallafall att vi åkte hem till Antonio och Nicky T för att hänga lite. Antonio är så snäll så, kommer och hämtar oss och allt!! japp, måste då tillägga att fan va Nintendo Wii äger, hade aldrig provat det förut, sugen på ett själv faktiskt. hehe.
men sen blev det iallafall att vi fyra + Antonios och Nickys gemensamma kompis åkte hem till Nickys kompis Ryan (han som var med i So you think you can dance säsong 1, breakdansaren, om något följde redan säsong 1 så galet som jag och min kära vän Linnea gjorde) där hela hans familj var och firade thanksgiving så då fick vi va med. riktigt kul att få uppleva det måste jag säga.. och jag kan förstå att dom ville fira, fan va god mat säger jag bara. oj oj! kalkon, mashed potatoes, pumpkin pie och allt vare va! :) precis i min smak, alltså = MAT!! hehe
så dagen blev ju lite kul ändå...

ska sova nu, blir 7 timmars sömn -perfekt!
trodde de skulle bli en danslös dag imorgon också på grund av brist på bra klasser på fredagar, men icke sa nicke, shopping får det bli på lördag eller söndag- för SHAUN undervisar nämligen imorgon IGEN!!!! :) klockan 13.00. sen har Jaffar efter honom. så blir två GRYMMA hiphop-klasser imorgon....
Puss och godnatt.

Heaven On Earth

kan inte sova, så slösar bort min tid framför datan... dagen har vart bra!!! 4 roliga klasser, framförallt Shauns SÅKLART!! och vi har ju fått gjort koreografin som finns på video i det tidigare inlägget!! :) så det var grymt, riktigt jävla kul att dansa så mycket för honom. Sen har man också provat två nya hiphop-lärare idag, Ben och Tyson.. Båda var roliga klasser men bäst gick det nog på Tysons klass och det är ju alltid kul när det går bra, och ett plus var ju att man fick lite kommentarer efter, alltid lika kul!!! så det måste bli att hinna ta för honom igen...
Så träningen var väl slut idag vid 22.30, då hade man vart hemifrån och dansat sen ca 13.00 .. !! ÄLSKAR DET!
blev sen att käka middag och strosa runt på hollywood blvd där vissa affärer är öppna sent.. riktigt trevligt för jag och anna hängde nämligen med Antonio ikväll, liksom käkade och sånt med han. En jättetrevlig och rolig dansare från Spanien!! som sagt en hel del europeer här, kul! han åker hem nästa torsdag så han ska nog se till att samla alla en kväll innan dess!! hoppas på det.. sen hängde man lite på balkongen med sina musiker när man kom hem till hotellet vid 01.00.. sen nu som sagt kan man inte sova utan sitter här och njuter av bra musik och känslan av att vara i bästa LA!!

imorgon är det ju Thanksgiving i det landet jag befinner mig i , lite trist med tanke på att vi inte firar det ett skit och verkigen ALLT är stängt!!! blir väl att sova ut, plugga lite för att sedan chilla lite på starbucks som har öppet till 16.00.. sen tror jag vi kanske ska träffa Antonio mfl och hitta på något.. imorgonkväll får vi se.. det är alltså inga dansklasser på grund av högtiden... att dom inte tröttnar på högtider i detta land, nyss vare halloween och nu detta. snart jul va fan!! :P men på fredag är det full rulle med klasser igen :) annars i helgen blir det väl att försöka se till att shoppa allt det sista man vill få med sig hem eftersom sista veckan sen vill man ju inte behöva stressa med sånt utan ha all tid till att dansa och umgås med sånt folk man kanske inte träffar nå mer, iallafall inte på ett bra tag!.. nästa vecka är TRENT tillbaka!!!! kommer nog också bli bio med Alex Magno i helgen, mycket trevligt!

nej, nu blir det att försöka sova igen.. blir till att lyssna lite JUSTIN så ska det nog gå bra<3

älskar USA, älskar Californinen, älskar LA, älskar dansen, älskar folket, älskar allt onyttigt skit, älskar solen, älskar edge, älskar millenium, älskar debbie, älskar musiken, älskar starbucks, älskar melrose - love of my life.

saknar mishas klasser bara....
och mina två bästa vänner shirin & linnea- vet att ni inte mår så bra just nu, någon utav er.. nästan så jag skäms över att säga att just nu är jag lycklig! ÄLSKAR ER!
saknar även min familj.<3
inget mer, inget mindre.

F.U.S.S



yes, blir att träna för SHAUN EVARISTO idag igen. riktigt jävla underbart. Grymt att få dansa så mycket för honom så man kanske kan få in hans stil lite iallafall.. Hans klasser är verkligen bland det svåraste jag har tagit.- men som sagt, helt jälva underbart roligt och han är helt jävla otroligt bra! Hoppas på att få göra koreografin som är på videon på klass idag. En av hans gamla koreografier men vi bad om den eftersom den är helt stört bra, han hade nämligen inget nytt till idag eftersom vi hade klass med honom igår!
sen blir det för han imorgon igen, YES!!!!
nu måste jag skynda mig, fått lite spanska gjord. nu blir det två jazzklasser på Edge sen bär det av till Millenium för hiphop med Shaun somsagt!!! <3

Don't move I want to remember you just like this

image523

Misha har åkt och ska jag vara ärlig känns det förjävligt!

Nothing's real until you let go completely.

Three months and I'm still breathing
but I know It's never really over, no



Excuse me for this
I just want a kiss
I just want to know what it feels like to touch
Something so pure

IF YOU LEAVE ME I GO WITH YOU!

image521

And it's not a cry that you hear at night, It's not somebody who's seen the light. It's a cold and it's a broken hallelujah

Don't hold yourself like that
You'll hurt your knees
I kissed your mouth and back
But that's all I need
Don't build your world around
volcanoes melt you down

What I am to you is not real
What I am to you you do not need
What I am to you is not what you mean to me
You give me miles and miles of mountains
And I'll ask for the sea



YOU EVER WONDER WHAT IT ALL REALLY MEAN?

nej, jag kan inte låta min lycka vara beroende av en människa, jag kan inte låta min LA-vistelse vara beroende av en människa.. jag kan inte lägga det ansvaret på en människa! jag kan bara inte vara beroende längre, inte besatt på det här sättet.. Det får mig fan att må mer dåligt än bra! - men fan, vad gör man åt det?
Vill inte känna så här.. inte så här starkt, skulle faktiskt räcka med inspiration...

mitt beroende måste få ett slut! -tiden som är kvar ska bli underbart vilket fall som helst! 2 veckor <3
-
jag saknar faktiskt folk därhemma, min familj och vissa speciella vänner...
men jag vill inte komma hem, vill inte det...
inte tillbaka till den vardagen!

"I could have died with you"
-

Nej, jag vet fan inte vad jag ska säga längre. hittar inte orden, hittar inte mig själv.
Jag vill hitta min väg, våga tro på att just den vägen är den bästa för mig och sen satsta med alla passion jag har för dansen.. - vill våga tro på mina egna insikter, på den väg JAG vill vandra...

And I wonder if you know
What it means, what it means
And I wonder if you know
What it means to find your dreams

jag vet ju vad jag vill! jag vet ju vad som är MIN dröm

You Will Always Be One Of My Addictions!

image520

There, there baby, it's just textbook stuff. It's in the ABC of growing up

Hur ska jag göra då? För att kunna komma hem om lite mer än två veckor och må bra i vardagen? Hur gör man? Visst jag mår bra här, men känns nästan som en självklarhet att jag kommer komma till att allt kommer över mig igen och jag kommer inte klara av det, jag vill hitta mig själv även därhemma och må bra i den jag är. Men hur gör man? Visst, det kanske inte är så konstigt att jag mår bra här, jag lever ju kanske i lite utav en dröm värld där jag fanimej till och med har hollywood skylten utanför fönstret, sover ut någorlunda på morgnarna, kanske solar någon timma innan det är dags för GRYMMA klasser resten av dagen, råkar det inte vara så grymma klasser just den dagen blir det att man strosar runt på tillexempel melrose avenue istället, drar en starbucks i solen och chillar, man gör lite skola, men bara då och då, jag förstår, det är fan inte konstigt att jag mår bra här.. Men allt är bara som ett skydd, ja jag mår bra här och nu, tack vare dansen, alla människor, alla intryck, all inspiration.. men tillslut skulle det också bli vardag och då skulle säkert allt komma över mig igen, för jag kan inte ljuga för mig själv, jag mår inte bra, jag mår inte bättre än vad jag gjorde för ett år sedan även om jag mår bra NU! - I'm not fine
Men jag vill göra det, vill inget hellre än att må bra.. så snälla, hur gör man?
I dried my eyes now I'll crust them with sleep.
-
Gårdagen var grym, vi har fortfarande STÖRT väder! Klassen med Shaun va helt jävla otrolig, han är (har alltid vart en favorit, men nu på ett nytt sätt, alltså mer än någonsin!) verkligen min nya favorit.. kan inte sätta ord på det, men verkligen TACK för den inspiration jag fått genom dig, genom din dans och genom allt du säger...
Sen hade ju snorungen Misha klass igårkväll- och jag försökte verkligen leka likgiltig på grund av många anledningar men när när det kommer till den där jävla jäveln går det inte.. för varje klass jag har tagit för honom i LA (nu 5 st) har han överraskat mig, han blir BARA BÄTTRE, ni kan verkligen inte förstå- och igår var det värre en någonsin, han liksom överraskade mig dubbelt så mycket.. jag fick den där uppenbarelsen igen, den där som man fick första gången man förstod hans danskvalité, första gången man förstod hans passion, nu snart ett år sedan... en sådan uppenbarelse fick man igår igen, det var helt sjukt! bätte än någonsin, så nej, jag kan inte spela likgiltig vilken anledningen än är.. även fast han verkligen är en dryg liten snorunge ;P

I've been waiting on this my whole life
these dreams be waking me up at night

you ever wonder what it all really mean
you ever wonder if you'll find your dreams

ibland är det riktigt jävla jobbigt att verkligen vilja något, att jaga något, att ha en dröm att jobba för!
men om det är jobbigt det ska behöva va, så ge mig det jobbiga- I wouldn't give up my dream for the world!

jag måste bara lära mig att hantera den och leva med den.
-
blev nästan lite sorgligt imorse när jag och anna tog farväl av alvaro som åkte från hotellet tio imorse.. det var om nått som taget ur en film. vi kramade varandra och sen försvann han i sin ford mustang, mot solen, mot hollywood. Så nur är han borta, vi hade GRYMMA tio dagar vi tre ihop, vi är fanimej en FETT bra trio. ja, jag uppskattar verkligen dom dagarna vi hade. riktigt kul att du kom Alvan, jag tycker väldigt mycket om dig, och du kommer klara dig!:)<3

Men, så nu är det alltså bara jag och anna... jag och anna mot LA! vi som röjjer gatorna för oss själva och det går redan bra som fan. hehe! imorgon blir det lite chill, vi ska ta alex magno (jazzklass) på morgonen, sen ska vi njuta lite vid poolen tror jag, jag ska försöka få lite plugg gjort, sen kanske lite chill på melrose, och sen blir det en hiphop klass för GUS vid åtta tiden på kvällen, så en ganska chill men GRYM dag! sen tror jag att vi hittar på något kul imorgon kväll.. vi ska nog träffa Aimee (som jag berättade om i ett tidigare inlägg, shauns flickvän) och hennes tjejkompisar, så det kan nog bli grymt! blir nog att vi ringar danskarna som är här också och kollar om dom vill joina :)

nu ska jag sova, liksom komma i säng lite tidigare, skulle blivit ännu tidigare egentligen, men vår plan gick inte riktígt i lås! haha. GODNATT


The World Is Beautiful From Where I Stand.

Ibland känns det som jag kommer komma hem härifrån och inte förstå att det har hänt, att jag kommer hem och inte förstår att jag faktiskt tillbringat ca 6 veckor i bästa staden på jorden utan att förstå det, att jag inte kommer förstå allt jag lärt mig och all inspiration jag fått. Som att jag kommer komma hem och fortfarande gå och vänta på att åka. Jag har snart vart här i en månad nu och haft det alldeles underbart- men inte på det sättet jag trodde. och just därför är jag rädd att jag ska komma hem och inte förstå vad jag fått upplevt. Eftersom jag är en sådan människa som målar upp bilder för hur saker och ting ska bli, och bilderna blir så verkliga för mig att är det liksom inte det som sker då har inget skett, då har det inte vart på riktigt. Jag har det underbart, men det är inte direkt mina målningar som utspelar sig.. Men nej, jag ska bestämma mig för att klara av att komma hem, fylld med den inspirationen jag redan är har fått här och så ska jag jobba, jag ska jobba så jävla hårt för att bli bättre, för att nå dit jag vill, för att kunna göra det jag vill, för att kunna leva MITT liv -det jag kan, det jag vill!

Jag tror ändå jag har lärt mig att se saker med nya perspektiv här... så NEJ , jag ska inte bli besviken..
och det med att ha lärt sig att se allt med nya perspektiv måste jag ge creeds till Shaun för, han har verkligen fått in mig på nya banor, han har verkligen inspirerat mig, inte bara genom hans dans, även genom vilken typ av människa han väljer att vara!

Gårdagen blev ju inte riktigt som man trodde, den va grym tack vare shauns klass medmera.. men den där jävla snorungen Misha hade inte klass, så det var ju riktigt surt... men Jaffar hade istället (GRYM) så det blev ju bra tillslut ändå.. + att Shaun (alltså evaristo som jag nämde i ett tidigare inlägg) va också på klass och i och med att Alvaro och han är polare blev det att vi fyra (jag, anna, alvaro, shaun) drog och käka efter klass vilket var väldigt trevligt.. blev även att vi följde med till hans placé vilket också var väldigt trevlig.. så där blev man kvar till tre igårnatt.. kollade massa dans och snackade.. så oj va inspiration man fick!!!! sen kom han flickvän Aimee (visst stavar hon de fint?) så då fick man sig en pratstund med henne också, väldigt trevliga båda två och på fredag ska nog jag och Anna träffa henne igen för att hitta på något kul, hon ville att vi skulle hade så bra som möjligt medan vi är här :)

Dagen då, jo den har verkligen vart GRYMT rolig i dansväg. blev 4 klasser på Edge! blev att börja med en av favoriterna, Kevin Maher (jag kommer nog alltid ha någon konstig crush på honom asså..fanimej min första danskärlek, inte sånt man glömmer i första taget!) Sen blev det klass för Bobby Newberry & Blake (som va med i So You Think You Can Dance första säsongen), dom hade teamteach och det var riktigt jävla kul! haha... sen blev det modern klass för min nya favorit ERICA SOBOL! helt galet va känsloladdad jag va på den lektion idag, kunde inte hålla tårarna tillbaka när jag dansade... underbart! sen avslutades dagen med en hiphop klass för allas våran idiot Jason Wright !;) hehe. så oj va bra och rolig dans det har vart idag!!!! <3
Sen blev det mysmiddag (bara jag, anna och alvaro) i thaitown och starbucks på vägen hem så blev att vi va hemma vid tolv... men fick ju lov eftersom det är Alvaros "sista" kväll här i LA.. han åker inte fören på torsdag men imorgon har man andra planer... heh-

Yes, morgondagen kommer bli om möjligen ännu BÄTTRE! börjar med jazz för ALEX MAGNO redan 11.30, sen har SHAUN klass imorgon igen!!!:) sen blir det även klass för min nya favorit TRENT och sen avslutas dagen med klass för (snorungen) MISHA!!! <3 sen blir det självklart att luncha på California Chicken eftersom det är Alvans favvoställe! SÅ OJ VA UNDERBAR DAG JAG HAR FRAMFÖR MIG!!
måste sova nu, klockan är 02.25 här och jag vill va grym på klasserna imorgon!
Godnatt!

Someday, Someday

image518

3rd Street, FAVORITSTÄLLE i LA! :)
går inte att inte älska det, kultur på hög nivå!!!
SANTA MONICA<3

I could stay here forever!

jo, det är helt galet här! det är som taget ur en film... Idag är en sån dag, när en dag är som bäst liksom! Vädret är helt jävla strålande här i LA, verkligen HELT strålande med värme som på sommarn och när vädret är grymt då slår LA alla andra ställen, om du inte har vart här, FÖRSÖK inte ens säga emot. Det är helt galet underbart att bara åka vägarna fram i en ford mustang då, med nervevade rutor på en låång väg som kantas av palmer och bara andas in alla intryck, se hollywood skylten uppe på berget och kolla in massa människor med inspirerande egna stilar. - som taget ur en film!:)

image517
och dagen har även vart grymt tack vare en av favoriterna, SHAUN EVARISTO, en helt galet bra dansare! sjukt rolig klass vare och koreografin var tillägnad hans flickvän så allt var liksom perfekt, hiphop av shaun med känsla = KAN INTE BLI BÄTTRE!!

Och dagen blir bättre, nu har man vart på hotellet en snabbis och duschat av sig och gjort sig lite fräsch, så nu ska det bli att dra mat på Fred Segal och gå en sväng på Melrose, kanske dra en starbucks i solen!! Sen är det som alltid på måndag-kvällar, det bästa på hela veckan, MISHA-TIME!!! <3

Så ja, jag skapar mig bra dagar (som lärarna på min skola skulle säga.. inte för att jag saknar skolan det MINSTA, men ändå!)

That you are all that i need

Jag har det bra, jag har det verkligen jättebra och det är helt sjukt att något jag längat efter att få uppleva igen i över ett år är något jag upplever just nu.... men jag saknar er, det gör jag faktiskt..
familjen- mamma, pappa, ellinor, jonathan, ludde
vännerna- särkskilt linnéa och shirin!
-
varför ska livet vara såhär, varför ska jag vara såhär? egentligen...
varför alla dessa tankar, ständigt där, tankar jag ibland tror jag skulle må bättre utan, tankar jag ibland bara vill slippa för att få vara som alla andra, för att ibland bara ha det lite lätt, för att ibland bara känna mig som en vanlig sjuttonårig tjej.  -seventeen ain't so sweet

So here I go with all my thoughts I've been saving
So here I go with all my fears weighing on me
And I don't know
I could crash and burn but maybe
At the end of this road I might catch a glimpse of me
So I won't worry about my timing, I want to get it right
No comparing, second guessing, no not this time

And I needed shelter from the storm I was in-

tack pappa! jag uppskattade verkligen tiden du var här och jag hoppas saker och ting kan bli lite bättre när jag kommer hem -saknar dig!






I was feeding on the need for you to know me.

Denna ständiga jakt efter lycka. Detta ständiga sökande som jag håller på med. Jag söker lycka i allt, i dansen, i musiken, i LA, i vissa människor... I allt annat utom mig själv.. Jag förlitar mig alltid på att något eller någon annan ska ge mig en dos av det dem eller det gör bäst och då ge mig lycka...  Jag målar upp bilder för mig själv över saker som jag är besatt av, saker som gör att jag mår bättre, saker som gör mig "lycklig". När dessa saker då inte sker på det sätter jag målat upp dem blir jag besviken.. Jag får inte min dos av lycka och känslan avtar, jag vill hitta något nytt, måste hitta något nytt. För att få min dos av lycka.. nästa mål!? vad ska bli min nästa jaktlycka. Vad ska få mig att må bra här näst? Hur gör man för att kunna sluta förlita sig på saker och ting och istället bara vara, bara vara lycklig i sig själv, i den man är- Det ska inte spela någon roll vart i världen jag befinner mig eller vad jag har för mig, vad jag dansar, vilken musik jag lyssnar på, jag ska ändå kunna vara lycklig i mig själv. Det andra är bara något extra, saker du omger dig av för att dom får dig att må bra, men du måste ändå alltid vara lycklig i dig själv från början.. Man kan aldrig uppnå riktig lycka annars. Det blir bara bilder du målar upp för dig själv som ändå spricker en dag då inte saker och ting går den väg du har tänkt dig..

men hur gör man då? för att slippa beroendet, för att slippa jakten på lycka? Hur är man lycklig i sig själv? För i slutendan känns hela mitt liv som en enda lång jakt, ett enda långt sökande efter lycka och efter som mina bilder jag målat upp ständigt spricker på vägen och gör mig besviken blir jag aldrrig nöjd, jag nöjer mig aldrig och känner aldrig ren lycka.. När jag känner lycka på mitt sätt är den uppmålad och i någon typ av bubbla!! Jag blir tillslut alltid besviken.. förr eller senare ....

Ikväll blev jag besviken.

and you see the bandana hangin, that means im like a bandit!

 
jaha, så var alvaro här! så nu äre alltså vi som röjjer stan, som röjjer LA med en Ford Mustang, vilken klassiker ;)
haha, yes, en slående trio; alvaro, jag och anna!!

har verkligen varit jättemysigt att vara borta från allt ett tag med pappa, verkligen uppskattat det men på torsdag morgon åker han hem till Sverige och det blir dags att klara sig själv... vilket kommer gå alldeles suveränt. Alvaro blir ju här i ca tio dagar så det är ju SUPERKUL! och då blire röjjröjj!!! hehe.

Dagen har vart bra, fått lite matte gjord.. Tagit en jättebra lyrisk jazzklass där vi dansade till en av favoritlåtarna från Moulin Rouge, sen tog man en va ska jag säga.. mindre bra klass.. haha!! men men.. blev iallafall bara två klasser idag just för att alvaro skulle komma. Så blev att åka hem och göra sig iordning och sen när Big Al äntligen kom (efter många felkörningar.. hehe) så blev det restaurang besök på melrose för att välkomna alvaro och för att säga "hej då" till pappa.. liksom en sista och en första mysmiddag!! sen blev det bio på det, på universal studios! så ja, dagen var bra!!

morgondagen blir bättre. första klassen är inte fören 14.30 så blir slapp vid poolen om vädret tillåter och mattepluggning nu en sista gång med pappa. Sen är det en modern klass då 14.30. Sen blir det en sväng till frys för eventuell handling av ny ipod (någon som är intresserad att köpa min gamla för ett bra pris isånnafall?) och sen blir det klass för TRENT 18.00 på debbie. och sen blir det vad man alltid väntar på, KLASS FÖR MISHA på millenium 22.00!!!!:) även fast klassen alltid börjar 22.30 för den där JÄVLA nörden Shane Sparks har klassen innan och alltid ska vara så cool och dra över en halvtimma. störd i huvudet ju. men men, misha får ju köra till över tolv ändå så det är lugnt! så som sagt, morgondagen kommer bli bra!:)

sen åker alltså pappa hem tidigt tordsdag-morgon, tack för att du följde med! hoppas saker och ting kan vara lite bra när jag kommer hem i december...

Måste sova nu så man vaknar lite utvilad, alltid så trött! fett kul att Alvaro är här nu iallafall, och fett kul att röjja LA:s gator i en Ford Mustang!;)
GOD NATT!

I only try to dance better than myself

image512
så har man fått tagit en klass till för den här jäveln, för MISHA!
fy fan säger jag bara. Har liskom inte ens ord kvar, har inte ord som räcker till.
Han är så bra så att det är läskigt, man kan liskom inte sätta fingret på det.
Han är helt jävla otroligt bäst!!

LÄNGTAR TILL ONSDAG!
sov-time, klockan är 02.10, klassen slutade inte fören kvart över tolv.
Höll på i nästan  två timmar, underbart!

Imorgon blir det två jazzklasser, så blir det en klass för Kevin Maher också. Sen blir det även att middag på något gott ställe eftersom det är sista kvällen för pappa här! (egentligen är sista på onsdag men då är det ju sen klass för misha) Just det, Alvaro kommer ju imorgon också!!!!! :)

Things change.

oj, musiken är liksom annorlunda just nu!

Kanye West - Stronger
Kanye West feat T-Pain - Good Life
Kanye West - Diamonds From Sierra Leone
Jay Z - My First Song
Neyo - Because Of You
Neyo - Can We Chill
Neyo feat Jay Z - Crazy
Montell Jordan - Get It On Tonight
Mariah Carey feat ODB - Fantasy
Keyshia Cole feat Lil Kim & Missy Elliot - Let It Go
Keyshia Cole feat Amina - Shoulda Let It Go
Fabolous feat Neyo - Make Me Better
Alicia Keys - No One
John Legend - Save Room
Chris Brown feat T-Pain - Kiss Kiss
Musiq - Just Friends
Omarion - O
Omarion - Icebox
Rihanna - Don't Stop The Music
50 Cent feat Justin Timberlake - Ayo Technology

LA har inte den bästa inverkan på mig ;)

Together with the sun we shine all the way.


image510




I think I have to give you something,
more than words is that something

so I show you my dreams







Shop til you drop ..

eller hur vare nudå?

   

LA IS THE FUCKING SHIT!

I want you on my team -So does everybody else.


image504

Wait! I don't mean no harm
I can see you with my t-shirt on 
I can see you with nothing on
feeling all me before you bring that on
Bring that on?
You know what I mean
Girl, I'm a freak you shouldn't say those things
I'm only trying to get inside your brain
To see if you can work me the way you say

It's okay, it's alright
I got something that you gon' like



and take this, haters

jaha.. så fick man sig en snurrklass såhär på morgonkvisten... herregud vettu, klockan tio var man liksom beredd i salen, redo för att snurra i en och en halvtimme. haha. men det gick suveränt och man behövde det!

vädret är helt jävla strålande här, så nu blir det för mig och anna att vandra till våran butik på hörnet och köpa ben and jerry's så vi kan smaska på det framför poolen.! :) yes yes yes, man hinner med två timmar chill i solen innan det blir hiphop klass klockan tre! sen får vi se vad som sker!!! här tar man liksom dagen som den kommer. Men hejhopp från världens bästa LA!
anna hälsar BIG LOVE<3

image503

And maybe some time, We can hook up, hang out, just chill

helgen kommer bli bra, men längtar till måndag! 22.00-23.30 <3
-

There was a time
I had nothing to give
I needed shelter from the storm i was in


tro inte att allt bara kan försvinna, att allt bara är glömt bara för att jag mår bra för stunden. Den jag var hemma och hur jag mådde kan inte försvinna så lätt! det klarar jag inte ensam.

And when it all got too heavy
You carried my weight
And I want to hold you
And I want to say


That you are all that i need
For you, I give my soul to keep
You see me, love me
Just the way I am
For you I am trying to be a better person better
I said you are the reason
For everything I do
I'd be lost, so lost without you

mamma, ellinor, jonathan, pappa -älskar er
shirin&linnea, mina absolut bästa vänner. om ni bara visste vad ni egentligen gör för mig, om ni bara visste vad ni egentligen betyder för mig.
Aldrig haft vänner som er.. och JO! jag saknar er...

DANSEN - allt jag kan, allt jag vill <3
LA, love of my life.


the days.

Dagarna bara rullar förbi här, ja tiden går verkligen fort, kanske för fort. Men hur ska det kunna göra annat än det när man har massa saker man vill hinna med hela tiden, massa saker att fylla dagarna med.
Man har ändå hunnit med en del, har hunnit tagit 12 grymma klasser! två utav dem med min favorit MISHA, och det har vart bättre än någonsin! det har gått bra och oj vad jag har njutit!! hans klasser är oslagbara och man kan inte annat än gråta när man ser honom dansa, hela kroppen liksom fylls av känslor och för att man inte ska skrika rakt ut så är liksom tårvägen enda vägen ut för känslorna.. + att hela han bara är underbar och jag är glad över hur allt har gått!:) men det är en annan historia.. hehe, och mer ska komma till! det lovar jag!

har tagit fler skitbra klasser, som för min forna älskling Kevin Maher tillexempel. och han är och kommer alltid vara min älskling, fan så bra han är och fan va roliga han klasser har vart!! sen har man också dansat för trent dickens, en nyfunnen kärlek alltså! stört bra! sen har vi ju Shaun Evaristo också, oj oj! ja, så GRYMMA klasser har man ju verkligen hunnit med.. idag blir det bara två klasser faktiskt, för det ska bli SHOPPING nu på dagen... men sen blir det iallafall en modern klass för Erica Sobol, jag har aldrig dansat för henne men när vi var på Edge (En av dansskolorna) igår råkade vi se en av hennes klasser och det var bland det bästa moderna jag har sett! precis när vi gick förbi skulle en tjej dansa helt själv, hon hade blivit utvald och fast jag och anna inte ens var inne i salen utan kollade genom fönstret kunde vi känna allt som hon fick fram genom sin dans! GUD va bra hon var, man ville bara gråta av lycka för att det var så bra... hoppas jag också förmedlar känslor med min dans, det är ju i slutändan det man vill, att folk ska känna något när jag dansar....

man har även hunnit med andra saker, som en tur till Six Flags blandannat, ett GALET nöjesfält med massa massa bergodalbanor! helt störda grejer, har aldrig sett något liknande och dagen var riktigt rolig!! :)
det har även blivit en HEL del shopping.. mina vänner, vi måste fanimej se till att det blir av något hejdundrandes partajj på nyår, för jag har köpt en jättefin klänning och galna skor från Betsey Johnson!!! blev även en störd väska därifrån.. sen har man handlat en del träningskläder, en jättefin Sid Vicious tröja, en annan klänning, en mössa, ett par vanliga glasögon medmera!! och mer ska det bli.. iallafall lite converse,. just de, köpte mig en ny body splash från Victoria's Secret igår!! så ja, sånt har man ju också för sig.. heh.
sen drar man starbucks lite hela tiden, äter gott, äter skit(fast inte så mycket faktiskt..) njuter, solar, lever, har det bra... och underbarare ska de bli!!! för på måndag är det som sagt dags för klass med Misha igen!!!

men nu är det som sagt helg och det blir då ca bara 2-3 klasser per dag, inte riktigt samma utbud på helgerna.. men det är bara bra, för jag MÅSTE få plugg gjort, sen ska vädret bli ännu bättre så sola vill man, sen vill man ju till downtown och jag vill även till frys och kolla in min sidekick om det ska bli köpning eller ej.. så vi har ändå att göra.. så två klasser om dagen dom närmsta tre dagarna räcker gott och väl!!

men nu måste jag bege mig, torktummlaren är klar och vi ska iväg och njuta av alla möjligheter!!!

jag uppdaterar när jag finner tid.. för nu vill jag bara vara här.... så vi får se när det blir.!

Puss.


In the city of dreaming.

har kommit på att här sitter jag och skriver massa inlägg från LA och folk läser dom men kanske egentligen inte har någon aning om vad jag egentligen gör där. Anledningen till att jag kommit igång med bloggande lite bättre nu är iallafall just för att jag är i LA och jag tänkte det kunde vara kul att skriva härifrån om vad jag har för mig, och skriver även för att vissa vänner (nämner inga namn) tjatar om det.. haha ;) På tal om vänner har det ju blivit lite av en "blogghysteri" nu när mina två bästa vänner är stolta bloggmedlemmar! hehe, jag är stolt "första blogginnehavaren i våran inre vänskaps krets" haha.

Men tillbaka till ämnet. Min passion här i livet är dans, att dansa, att titta på dans, att tänka dans, det mesta i mitt liv har faktiskt alltid kretsat runt dans även om det vart på olika nivåer. Jag kan minnas att sen jag var mellan tio och tolv år har jag velat åka till LA, drömmarnas stad, och dansa- jag kommer ihåg att jag och min vän therese alltid sa att en dag då ska vi dit tillsammans, vad det än ska kosta så ska vi dit! Så det har alltid vart ett självklart mål för mig att kämpa mig till, att få komma hit, till städernas stad, och göra det jag älskar mest.

Så fick man äntligen åka hit för första gången förra sommaren. Åka hit för att ta så mycket dansklasser som möjligt för så många olika grymma koreografer som möjligt, för att inspereras av grymma talanger i olika typer av dans, för att få inspiration av nya saker än det man alltid såg på klasserna hemma i sverige/sthlm. för att få något nytt, för att må bra, kanske för att hitta hem. jag blev praktiskt taget kär vid första ögonkastet. Det faller ett lugn över mig när jag är här och jag kan andas. Det blev så mycket mer än bra dansklasser, det blev himmelriket. Självklart levde man i lite utav en drömvärld förra sommaren, men det känns likadant nu iår när man är tillbaka...

För det är precis vad man är, TILLBAKA! jag är här, jag måste ibland bara stanna upp och andas in för att förstå att det jag tjatat om sen förra sommarn händer just nu, jag är tillbaka i städernas stad, där jag kan andas, där jag kan må bra och le, där jag faktiskt i stort sett kan glömma allt annat, glömma vardagen och allt skit jag aldrig kommer ifrån där hemma och bara fokusera på mig själv, på mitt mående, på min utveckling, på min dans, på min passion. Visst min kropp och min hjärna är fortfarande kaos, skulle jag vara hemma skulle jag nog befinna mig på botten just nu, men här känner jag det inte, jag kan liskom koppla ifrån det..

Vissa har sagt till mig att det endast låter som om jag flyr från mina problem, men är inte hela livet en lång flykt då? En flykt för att hitta sig själv, sin passion, sin mening, sitt mående, sin frihet!
om det är fly, som vissa kallar det, jag måste göra för att må bra så är det fly jag tänker göra! Jag tänker inte anpassa mig till något färdiglagt system, till andras åsikter och tankar, jag vill gå mina vägar, min flykt! och nå MIN FRIHET!! man måste inse att man är värd att må bra! man måste få börja om på nytt, skapa sig ett liv som man själv kan stå ut med för det är du som ska leva det.. och jag vet inte om jag vill ha ett liv i sverige, jag vet inte om jag så länge till vill fortsätta "komma hem", jag vet inte om jag vill följa andras råd och något typ av system.
Allt jag vet är att jag vill leva genom min passion! och det är glasklart numera, tack vare en viss MISHA GABRIEL (för att nämna en viss..) och tack vare LA! - Suddenly I See, This Is What I Wanna Be !

Så nu är jag iallfall här, har vart här i snart 2 veckor och har mellan 4-5 veckor kvar! vill inte ens tänka tanken på vad som kommer hända med mig när jag kommer hem igen. Nu är jag här och jag försöker njuta av hela mig, jag försöker att vara lycklig, hela jag! bara genom att dansa och vara mig själv.. slippa allt skit därhemma. och det går bra ska jag säga er. jag älskar det!!! jag dansar mellan 3-5 klasser per dag, beror på vad jag vill och känner för.. det blir både jazz och hiphop, lyriskt, moderna, det mesta faktiskt! även om det man ständigt har i tankarna och längtar till är en viss MISHA GABRIELS klasser som är måndag/onsdag-kvällar :)
så på måndag är det dags igen, då är det dags att vara med om dom bästa stunderna i livet....
Tror ni att ni gillar dans, att ni förstår dans, att ni kan dans, eller bara älskar att se dans och inte sett MISHA har ni missat allt måste jag säga. Jag har under mina veckor här kommit fram till att han ÄR den bästa! jag har alltid haft honom som en av dom bästa tillsammans med t.ex Nick Bass, Marty Kudelka osv... men ingen kan stå över den där grabben alltså. Han är någon typ av genialisk dåre som vi har fått turen att njuta utav, Vi har fått turen att han hittat sin passion och gör det han älskar. För jag har honom att tacka allt för! för min passion, till min ganska nyfunna dansglädje, till livsgläjden!!!!

så nu vet ni, vad fan jag har för mig här borta! hehe.. självklart får man in en del annat på schemat, som att dra starbucks väldigt tätt, SHOPPA, se sig omkring och bara njuta - LEVA! , jag kommer vara tillbaka snarare än någon kan ana, och snart tänker jag stanna föralltid!